log in

RSS

Gradska uprava

PREDSJEDNIK SABORA POSJETIO VRLIKU

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sa suradnicima jučer je posjetio Vrliku. Gradonačelnik Jure Plazonić zajedno s djelatnicima gradske uprave upriličio je doček za saborsko izaslanstvo u Gradskoj vijećnici gdje je održan radni sastanak. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim projektima koje provodi Grad te o aktivnostima koje će se provoditi u skoroj budućnosti.
Nakon sastanka gosti su posjetili Radnu zonu Kosore te obišli Poslovni inkubator.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 156 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

NASTAVLJA SE PROGRAM ZAŽELI!

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je dana 03. svibnja 2021. godine donijelo Odluku o financiranju kojom je, između ostalih, i projekt Grada Vrlike "Zaželi-program zapošljavanja žena na području Grada Vrlike" odabran za financiranje. Gradu Vrlici će se dodijeliti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu prihvatljivih troškova 2.303.080,00 kuna uz stopu vlastitog sufinanciranja 0% za provedbu projekta. Očekuje se sklapanje ugovora s nadležnim ministarstvom.
Odluka o financiranju se može pogledati u privitku.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 236 puta
 • Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Svi 2021 05:51

TRI UGOVORA GRADU VRLICI

U dvorani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer je podijelila ugovore iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa razvoja otoka. Riječ je o 59 ugovora, a 8 ih se odnosi na projekte s područja Cetinske krajine koji su dobili ukupno 2 milijuna kuna.

‘Kroz ove ugovore rješavaju se pitanja i društvene i javne komunalne infrastrukture, poduzetničke infrastrukture, ali i turističke infrastrukture. Vjerujem da će svi ovi projekti značajno podići kvalitetu života upravo mještana u ovim naseljima, a i da će se i dalje nastaviti vrijedno raditi na pripremi novih projekata, posebno onih projekata koje će se prijavljivati na nove fondove Europske unije za razdoblje od 2021. – 2027.’, kazala je ministrica Tramišak.
 
Uz ministricu Tramišak svečanosti je nazočio župan Blaženko Boban, koji je preuzeo 3 ugovora za Splitsko-dalmatinsku županiju. Jedan od ugovora je i za uređenje osnovne škole "Milana Begovića" u Vrlici.
‘Ovo su manja financijska sredstva za pripomoć uređenja infrastrukturnih i obrazovnih objekata na području lokalnih zajednica. Splitsko-dalmatinska županija je također aplicirala, dobili smo tri projekta, uglavnom za prosvjetu i opet preusmjeravamo lokalnim zajednicama jer smo osnovači škola. S druge strane, imamo potpisan vrlo važan ugovor za otočne koordinatore’, kazao je župan Boban.

Grad Vrlika dobio je 200 tisuća kuna za modernizaciju Ulice Put Varaždina te 300 tisuća kuna za uređenje Veslačkog centra Garjak.
‘Što se tiče ulice Varoždina važno je napomenuti da smo mi sada dobili 200 tisuća kuna za drugu fazu, ali smo za prvu fazu već dobili 600 tisuća kuna, tako da smo tu zaokružili financijsku konstrukciju i nadam se da ćemo taj projekt privesti kraju. Drugi projekt je osvjetljenje i uređenje našeg Veslačkog kampa na jezeru Peruća kao i gradske plaže. Sredstva koja budu nedostajala osigurat će Grad Vrlika u svom Proračunu’, kazao je gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 362 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

KROZ PROJEKT ZAŽELI ODRŽANO 7 RADIONICA

Od 14.04. do 16.04.2021. u sklopu projekta „Zaželi-program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike“ ,održano je 7 radionica psihološke podrške i poboljšanja rada žena.
Radionice se održavaju zbog posebnosti posla kojim se gerontodomaćice i njegovateljice bave te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću a kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima. Zbog poštivanja mjera fizičkog razmaka koje su još na snazi i smanjenje mogućnosti zaraze, radionice su održane su u grupama. Za svaku radionicu je bio predviđen catering.
Na radionici su se izmjenjivala iskustva u radu njegovateljica/gerontodomaćica s krajnjim korisnicima projekta a poseban fokus stavljen je na rješavanje nekih situacija i problema s kojima se susreću u svom radu. U razgovoru s stručnjacima istaknuto je koliko je rad žena značajan i vitalan resurs obitelji i prijateljima krajnjih korisnika projekta, te da su korisnici iznimno zahvalni na pomoći a njegovateljice/gerontodomaćice su dobile neke preporuke za poboljšanje podrške i usluge u svom radu.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 157 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed