log in

RSS

Vijesti

NESTANAK STRUJE

Danas od 13:00 do 14:00 sati na području Grada Vrlike neće biti električne energije.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 56 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

JAVNI UVID I RASPRAVA ZA ŠUMOVLASNIKE

Pozivaju se vlasnici šuma da mogu obaviti uvid u izrađeni prijedlog , te da učestvuju u javnoj raspravi o Programu gospodarenja za privatne šume
Program gospodarenja za G.J. „Vinalić-Satrić“ obuhvaća katastarske općine: Dabar, Donji Bitelić, Garjak, Ježević, Koljane, Kosore, Maovice, Otišić, Podosoje, Potravlje, Satrić, Vinalić, Vrlika i Vučipolje.
Javni uvid se može obaviti u gradu Sinju
Ured Hrvatske poljoprivredno šumarske Savjetodavne službe
u razdoblju 5.07. – 19.07. 2018. na adresi Stjepana Gunjače 12,
radnim danima u vremenu od 8 do 11 sati
Javna rasprava će se održati u Dvorani kulture
grad Vrlika
19.7.2018. u 9:30 sati
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 76 puta
 • Poslijednja izmjena dana Srijeda, 11 Srpanj 2018 06:17

KOMEMORACIJA ZA POGINULE PRIPADNIKE 7. GARDIJSKE BRIGADE PUME

U organizaciji Udruge vetarana 7. gardijske brigade Puma u subotu je na Velikoj Duvjakuši (1630 metara) na Dinari održana 7. po redu komemoracija za 31 poginulog i jednog nestalog pripadnika 7. gardijske brigade ‘Puma’.
Uz članove poginulih branitelja i veterane Puma te brojne branitelje iz drugih postrojbi, svečanosti su nazočili državni tajnici, brigadni general Zdravko Jakop, Ivan Vukić i Josipa Rimac, generali Siniša Jurković i Rahim Ademi, varaždinski župan Radimir Čačić, dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić, gradonačelnik Jure Plazonić i načelnica Kijeva Lidija Slavić.
Okupljenima su se u ovoj prigodi obratili predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Pume Robert Puja, general Zdravko Jakop, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića. U svojim govorima iskazali su veliko poštovanje poginulim suborcima, istaknuvši veliki značaj koji su pripadnici Puma dali na ovom krševitom području i drugim bojišnicama za oslobađanje Lijepe naše, nazivajući Dinaru za njih svetom planinom.
Uz molitvu odrješenja kod spomen-obilježja koju je predvodio velečasni Ozren Bizek, kapelan PU Koprivničko-križevačke i specijalne policije, kod Spomen-doma Puma slavljena je sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje, posebno poginule pripadnike Puma na Dinari. Misno slavlje predvodio je svećenik Anton Perčić, generalni vikar Varaždinske biskupije, uz asistenciju još šest svećenika. Kao i prethodnih godina svi sudionici ovog obilježavanja s područja Suhopolje(Ježević) preveženi su do Velike Duvjakuše helikopterom HRZ-a.
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 82 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Pozivamo Vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Vrlici koja će se održati u četvrtak 05.07.2018 u Domu Kulture u vremenu od 8.30-12 sati.
Na akciji će se prikupljati sve krvne grupe. Molimo darivatelje da ovom prilikom daruju svoju krv kako bi se stvorile potrebne zalihe svih krvnih grupa.
Molimo da sa sobom obavezno ponesete osobnu iskaznicu ili drugi službeni dokument sa slikom.
Akciju provodimo u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuziologiju KBC Split
 • Objavljeno u Vijesti
 • Pročitano: 42 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed