log in

RSS

Gradska uprava

150 MILIJUNA KUNA CETINSKOM KRAJU

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić jučer su u Muzeju Sinjske Alke uručili Odluke o izradi Intervencijskog plana gradonačelnicima i načelnicima s područja Cetinske krajine.
Riječ je o Odlukama vrijednim 150 milijuna kuna čija će realizacija početi sljedeće godine. Kroz Intervencijski plan trebao bi se ojačati razvojni potencijal ovih područja i sustavno djelovati kroz mjere i politike koje bi omogućile gospodarski oporavak kroz rast i razvoj investicija te smanjenju negativnog demografskog trenda. Intervencijski plan će obuhvatiti područje gradova Sinja,Trilja i Vrlike te općina Dicmo, Hrvace i Otok.
Svečanost je otvorila gradonačelnica Sinja Kristina Križanac koja je istaknula intenzivnu suradnja Vlade i lokalnih zajednica kao preduvjet za budućnost prožetu dobrim rezultatima.
Ministar Pavić naglasio je kako je Odlukom dodijeljeno 150 milijuna kuna te istaknuo kako će gradonačelnici i načelnici ‘odlučivati’ kako će se novac trošiti.
‘Očekujemo da ćete kvalitetno iznjedriti te projekte. Posebno mi je drago što je ovdje i župan jer je i Županija iznimno važan faktor. Do kraja godine moramo iznjedriti projekte, jer od početka iduće godine krećemo u njihovu provedbu,’ rekao je ministar Pavić.
Premijer Andrej Plenković je rekao kako su intervencijski planovi svojevrsni dodatni način pokrivanja potreba za financiranjem u pojedinim krajevima Hrvatske.
‘To su najčešće krajevi kojima je potrebna dodatna podrška i zato ovih 150 milijuna kuna je uvod u jedan novi veliki sedmogodišnji projekt koji će se zvati Dalmatinska zagora, Lika, Gorski kotar i Banovina kako bi pokrili sve krajeve Hrvatske koji su bili devastirani tijekom Domovinskog rata zbog agresije i te posljedice su i danas tu. Sve su to krajevi gdje imamo otvoreno pitanje demografske revitalizacije i ovdje želimo omogućiti rast gospodarstva, poduzetništva i ulaganja kojim ćemo otvoriti nova radna mjesta. Na taj način ćemo sve ove krajeve dići na višu razinu i poboljšati kvalitetu života’, istaknuo je Plenković.
Uručivanju Odluka prisustvovali su Blaženko Boban i Luka Brčić iz Splitsko-dalmatinske Županije.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 285 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

KOŠENJE LOKALNIH CESTA

Grad Vrlika je proveo natječaj za kupnju traktora sa priključcima za košnju trave.
U tijeku je žalbeni rok nakon čijeg isteka očekujemo isporuku. Ako sve bude po planu, isti bih trebao početi kositi naše lokalne i nerazvrstane ceste kroz 15ak dana.
Molimo građene za strpljenje u međuvremenu.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 295 puta
 • Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Lipanj 2020 10:25

OBAVIJEST ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE - COVID 19

Svi doktori u mreži javne zdravstvene službe u ugovornom odnosu sa HZZO-om imaju OBAVEZU pružiti potrebnu zdravstvenu zaštitu turistima (domaćima putem HZZO iskaznice i strancima putem EU kartice).
Dakle ovo znači da doktori u vrličkoj ambulanti dr. Rančić i dr. Vučemilović-Vranjić moraju pružiti uslugu turistima ukoliko bude potrebe.
Ovo je zaista iznimna i nepredvidiva situacija tako da i Stožer te nadležno Ministarstvo iz dana u dan izdaju nova priopćenja i preporuke te napominjem da svi iznajmljivači u svako doba mogu kontaktirati Turističku zajednicu grada Vrlike za bilo kakvu informaciju ili nedoumicu.
Turistička zajednica Grada Vrlike
021/827-460
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 196 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 11:35

OGLAS O OTVARANJU ZEMLJIŠNE KNJIGE K.O. VRLIKA

Općinski sud u Splitu, Stalna služba u Sinju, objavljuje da je temeljem Odluke Predsjednice suda broj 13 Su-2971/2018-9 s danom 29. lipnja 2020. otvorena osnovana zemljišna knjiga za k.o. Vrlika te se obavještavaju sve zainteresirane osobe da mogu izvršiti uvid u novoosnovanu zemljišnu knjigu za k.o. Vrlika u radno vrijeme Općinskog suda u Splitu, Stalna služba u Sinju kao i putem Internet pretraživača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske http://www.pravosudje.hr ili https://oss.uredjenazemlja.hr.
S danom 29. lipnja 2020. kao danom otvaranja novoosnovane zemljišne knjige za k.o. Vrlika, otvoren je ispravni postupak glede novoosnovane zemljišne knjige pa se sve osobe koje smatraju da bi trebalo u tu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, pozivaju staviti zemljišnoknjižnom sudu svoje prijave prijedloga za upise odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u roku za ispravak od 1 mjeseca od dana objave ovog oglasa, zaključno do 29. srpnja 2020.
Prijave i prigovori podnose se pisano Općinskom sudu u Splitu, Stalna služba u Sinju.
Dok ne istekne određeni rok za prijave i prigovore, odnosno do dana 29. srpnja 2020. ne smatra se da su upisi u zemljišnu knjigu istiniti i potpuni, te se nitko ne može pozivati na to da je postupao s povjerenjem u zemljišne knjige.
Rok za prigovore se ne može produžiti niti se može dopustiti povrat u prijašnje stanje. Ako u određenom roku zainteresirana osoba propusti podnijeti prijavu, odnosno prigovor preostaje joj da tužbom za brisanje zahtijeva brisanje nevaljana upisa kojim je povrijeđena u svom pravu.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 504 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed