log in

RSS

Gradska uprava

DANI OTVORENIH VRATA EU FONDOVA U SPLITU

Dana 01.06.2019. godine u Splitu održani su Dani otvorenih vrata EU fondova. Lokacija i vrijeme događanja bila je Splitska riva – Prokurative od 10 do 14 sati.
Događaj je provodilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u sklopu svojih redovitih informativno-edukativnih aktivnosti diljem Hrvatske. Zainteresirani građani imali su priliku obići info štandove i na licu mjesta upoznati uspješno provedene EU projekte s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije, kao i osobe zadužene za njihovu pripremu i provedbu.
Primjer i praksu uspješne priče o Izgradnji poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore u Gradu Vrlici predstavili su članovi projektnog tima te partneri na projektu: Jozo Sarač i Marija Vučica (JU RERA S.D.) voditelji projektnih komunikacija te Branimir Turudić, projektni administrator iz partnerske institucije Vrla d.o.o.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 239 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

ODRŽANA 23. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Dana 31. lipnja 2019. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 14:00 sati održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Vrlike.
Na sjednici se, između ostaloga, godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Vrlike za 2018. godine.
Isto se može pogledati u "Službenom glasniku Grada Vrlike" na poveznici koja slijedi: http://www.vrlika.eu/index.php/sluzbeni-glasnik
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 153 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

750 TISUĆA KUNA OD MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima. Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za Program održivog razvoja te 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja).

„S ciljem ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, Ministarstvo je u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Projektni prijedlozi koji nisu odabrani u ovom prvom krugu odabira nalaze se na rezervnim listama te će i njima biti sukcesivno dodijeljeno sufinanciranje, ukoliko se postignu uštede na odabranim projektima ili se do kraja godine osiguraju dodatna sredstva za Programe. Programi će se i dalje nastaviti u skladu s osiguranim sredstvima i obuhvatit će pripremu projekata za novo proračunsko razdoblje 2021.-2027.“, najavila je tom prigodom ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Gradu Vrlici za dva projekta odobreno je 750 tisuća kuna – 500 tisuća za sanaciju Kuće bratovštine II. faza i 250 tisuća za sanaciju Stojića mlinice kod vrličke Česme.

Ministarstvo je za programe i projekte koji pridonose razvoju potpomognutih i brdsko-planinska područja, unutar svog proračunskog razdjela, osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 419,5 milijuna kuna kroz tri proračunske godine. U svrhu jačanja konkurentnosti i ostvarenje razvojnih potencijala spomenutih područja Ministarstvo je, kao nositelj politike regionalnoga razvoja, pripremilo Zakon o potpomognutim područjima i novi Zakon o brdsko-planinskim područjima koji su stupili na snagu u siječnju ove godine, a kojim će se usmjeriti posebne mjere i aktivnosti u okviru pojedinih resora prema potpomognutim i brdsko-planinskim područjima, kako bi se pridonijelo njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju u skladu s njihovim posebnostima i načelima održivog razvoja.

U pripremi i provedbi mjera, programa i projekata za razvoj ovih područja nužna je suradnja svih javnopravnih tijela koja svojim djelovanjem mogu znatnije pridonijeti razvoju ovih područja koja čine 304 jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog područja i 85 jedinica lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja na kojima živi gotovo trećina stanovništva Republike Hrvatske.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 262 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

UPIS DJECE U VRTIĆ

Dječji vrtić "Zvončić" vrši upis djece za pedagošku godinu 2019./2020.
Odluku o upisu pogledajte u privitku.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 200 puta
 • Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 09 Svibanj 2019 07:38
Pretplati se na ovaj RSS feed