log in

RSS

Gradska uprava

SASTANAK SA MINISTROM HORVATOM

Gradonačelnik Jure Plazonić jučer se sastao sa ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine gospodinom Darkom Horvatom.
Tema radnog sastanka bila je državna imovina koju Grad Vrlika želi oplemeniti kroz gospodarske i demografske projekte.
Projekt stambenog zbrinjavanja mladih tj. osiguravanja komunalno opremljenog zemljišta, namjerava se provesti u Kosorima blizu RZ Kosore te u Koljanima.
Ustupanje parcele u području Dinare uvjet je za izgradnju planinarskog doma "Crvene grede" za koji je Grad već izradio cijelokupnu projektnu dokumentaciju.
Prostori Utvrde Prozor i Vrila Česme (zaštićena kulturna dobra) također treba imovinsko pravno riješiti, a gradska uprava je također izradila potpunu dokumentaciju za obnovu preko EU sredstava, ali nesređeni papiri nas spriječavaju u našim planovima.
Tu je i prostor uz jezero koji jedino ako se prepusti Gradu Vrlici može biti razvijen u glavnu turističku točku na Peručkom jezeru. Usporedbe radi, već Grad preko EU fondova uložio u razvoj preko 400 tisuća eura, a da dobije i direktno upravljanje razvojni planovi bi se ostvarivali i brže.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 108 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

SPOMEN NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE

Grad Vrlika poziva sve građane da u utorak 17. studenog dođu sa lampionima kod murala na Jadranskoj cesti te ih zapale u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje. Sve one koji ne mogu doći pozivamo da svoje upaljene lampione postave na prozore i balkone svojih domova. Molimo da se pridržavate svih epidemioloških mjera.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 227 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

KORONAVIRUS - STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA VRLIKE (OBAVIJEST 27.10.20.)

Od utorka, 27. listopada na snagu stupaju nužne epidemiološke mjere za cetinski kraj i nove strože mjere Nacionalnog stožera CZ za područje cijele RH
Stožer CZ Republike Hrvatske 25. listopada 2020. godine prihvatio je prijedlog Koordinacije stožera CZ Cetinske krajine i donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Cetinske krajine. Odluka stupa na snagu u utorak 27. listopada i traje 20 dana.
Također zbog pogoršane epidemiološke situacije na područje cijele RH, od utorka 27. listopada na snazi je u trajanju od 14 dana Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID -19 putem okupljanja.
Obvezne mjere i Preporuke iz obje Odluke, možete pogledati ispod ove objave.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 397 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00

40 TISUĆA KUNA ZA GRADINU

Gradu Vrlici iz Programa sufinanciranja  razvojnih projekata u turizmu na području Splitsko-dalmatinske županije odobren je iznos od 40.000,00 kuna za projekt Osvjetljenja Utvrde Prozor.
Nakon trogodišnje provedbe projekta osvetljenja Utvrde Prozor sveukupno je izdvojeno  622.478,98 kuna sa PDV-om, a Splitsko dalmatinska županija potpomogla je sa 210.000,00 kuna.
Iznos je uključivao izradu projektne dokumentacije, postavljanje energetskih kablova u dužini 1 kilometar od trafostanice do Gradine, odabir tvrtke za instalaciju opreme te nabavku 41 reflektor koliko ih je postavljeno oko same Utvrde.
 • Objavljeno u Gradska uprava
 • Pročitano: 190 puta
 • Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Studeni -0001 00:00
Pretplati se na ovaj RSS feed